Hur man dödar en bananfluga!

Hej!

Efter att ha bott en vecka i Gnarp och glömt att ta ut soporna i lägenheten så har jag blivit trevligt bemött utav allas favoriter bananflugor. Ingen vet vart de kommer ifrån, de bara finns verkar det som. Jag vill självklart bli av med ohyran, och efter ett tips från Jill och lite googlande så fann jag lite olika lösningar. Jill sa att man ska ha en kopp vinäger framme, för de gillar lukten och drunknar. Sen så läste jag att man även kan ha en droppe yes i vinägerkoppen, och ett till tips var att blanda något sött. Jag blev nyfiken på vilken metod som var bäst så jag gjorde tre koppar med följande blandning:

1.vinäger
2.vinäger, socker
3.vinäger, socker, yes.

Efter att dom fått ligga i 12 timmar ungefär så är resultaten goda.
I den med enbart vinäger så var det vara en fluga som dog.
I den med vinäger och socker var det 4 flugor som dog.
Och i den med vinäger, socker och yes var det 7 flugor som dog!

Verkar som att dom gillar häxblandningar bananflugor!

Sen tänkte jag på en till sak, och det är ordet vinäger  ”vin-äger” måste ha varit någon alkis som drack det och så jämförde han med vin och sa att vin äger, dock var han så berusad att han mumlade vinäger allt tillsammans.

Hejdå!

P.S. Jag vet jag har ett litet kök, ni behöver inte nämna det. Tack!

 


Nu får det vara nog!


Alltså seriöst, det kan vara det värsta jag har sett. Finns det ingen gräns?

Nya biffen i stan!

Hej!

Idag har jag köpt ett gymkort, tänkte bli riktigt biff och då menar jag riktigt jävla biffig, du vet sådär biffig så att när man går på stan så måste man gå in sidleds genom porten till affärerna.
Nejdå, jag skoja bara. För det finns ju killar inne på gymmet som man tror behöver göra så.

Nåväl, ska kanske säga vad jag tog första dagen:
-Bänk 150kg
-Biceps 40kg
-Chins 35stycken.
-Nacke 69kg
-Hals 31kg
-Lilltå 11kg

Och allt det där tog jag utan att värma upp. Är snart lika stor som Plexus i Gladiatorerna!


Målet efter en veckas träning.

Hejdå!


Ingvar Kamprad's konspiration avslöjad!

Hej!

Idag är det måndag och då är det dags att blogga lite efter en helg utav idetänkande. För att som ni märkt så bloggar jag inte på helgerna, dels för att jag inte har lika mycket tid framför datorn och dels för att jag reserverar mig lite och inte skriver sönder bloggen (hur man nu skriver sönder något är det upp till er att klura ut).

Märkte igår när jag hällde upp dricka i ett standard IKEA glas (jag hoppas att ni vet vilket glas jag menar, annars har ni bott under en palm eller läst blondinbellas blogg för mycket) att det finns markerade sträck på den som man gärna följer utan att veta om det. Då började jag fundera om det är någon konspiration från självaste Ingvar Kamprad att kontrollera hur mycket folk dricker. För jag tänkte på det då jag hade hällt att jag jämt följer linjerna, spelar ingen roll hur törstig jag är så följer jag linjen. Då kan man ju börja fundera ifall IKEA i USA säljer glas med en linje som är lite högre än våran här i Sverige eftersom det finns mer överviktiga där borta.

1- Den linjen som vi har i Sverige och som jag följer.
2- Den linjen som dom kanske har i Usa.

Hejdå!


Karamellmattias eller Mattiasvardetibland?

Hej!

Funderar på att byta namn för att bli mer populär, eftersom toppeliten inom bloggandet heter saker som kissie, missie, blondin och vardet så kanske jag också borde byta namn till något som låter dumt, för ni måste ju hålla med om att det låter förjävla dumt att heta blondin, vi kan ju kolla hur det blir.

Blondinbella  blir Blondinmatte
Kissie och missie blir Matties
Amandavardet blir Mattiasvardet

Men jag kan förstå att folk gillar att gå in på bloggar som låter puckade, för tänk er, hur populär skulle en blogg som heter ”NationalromantiskaAmanda” eller ”fysikatombella” bli? Men jag har några förslag, de är följande:
-KaramellMattias.
-Fiskmåsmatte.
-Mattisirövarborgen.
-Mattiasvardetibland.

Ni får gärna skriva egna förslag.

”Puss puss, hejdå bloggen!:D<333333333333333”

/KaramellMattias

Verkar som att Ankeborg har en motsvarighet till Blondinbella med, fast denna har ett mer passande namn!


Bilder man hatar!

Hej!

Jag märkte igår att jag har varit ledig lite för länge då jag vaknade och trodde att det var helg, var tvungen att kolla i kalendern för att till min stora förvånig upptäcka att det var onsdag.

Var in en sväng på bdb* för att kolla om någon person hade något intressant att visa med en bild, oftast samma bild. Och det gör mig så jävla irriterad, att behöva se samma bilder om och om och om igen, exempel:


Ifall någon ska till eller har varit i Stockholm


Om någon är sjuk

Om någon har tagit körkort

Det spelar ingen roll hur många gånger man har sett bilden så fattar inte folk bättre beslut och lägger ut samma bilder igen. Alltså vafan, är det svårt att trycka på sida 2 på google bilder när man söker eller?

Hejdå!

* Det låter mycket tuffare att säga bdb.


Gammal klassiker

Eftersom jag har rätt mycket att stå i så hinner jag inte skriva. Då liknande tillfällen dyker upp så tänkte jag lägga upp lite gamla klassiker sedan knuffamesens underbara tid.

Mattias, bouletalangen!
Jag har skaffat mig en ny hobby, nämligen boule. Jag hoppade in en gång då jag gick förbi Midälvaplan för att Syslöjd BF sa att de behövde en till spelare till deras lag eftersom Bertil hade brutit alla benen i kroppen plus blindtarmen då han bråkade med sin katt om vems hundgodis det var.

Visst! sa jag som inte hade något annat för mig. Hoppa in och kom och tänka på en sak, att vara talang i en sport är ju ganska bra, vi kan ju ta fotboll som exempel där är man ju talang då man är runt 17-18. Och det är ju jag och vad jag vet så är jag ingen talang precis. Men boule, där är ju alla utövare minst 62 år gammal som går på pension eller är sjukskrivna eller går på A-kassa resten av förpensionstiden, kör Volvo 240 som de har sedan de köpte den ny 72 och har två metallskivor istället för knäskålar. Så det smartaste vore ju att börja med det, så jag gjorde det. Jag hoppade in i Syslöjd BF istället för "Bertan" som de kallade honom för att det skulle låta lite yngre och började tokträna, minst 2 gånger om dagen går jag ner och kastar stora järnstenar på andra järnstenar, skitkul!
Nu står det om mig på www.boulelandslaget.se att jag är det yngsta bouletalangen de har haft sedan de starta, enbart 17år gammal och spöar dom som har 91års erfarenhet, helt sjukt!

Här ser ni mig iklädd matchande overall som spöar bingoklubben på boule.Sadister hela bunten!

Hej!

Har suttit och funderat på varför vi människor är så korkade, jo men det är sant vi är otroligt osmarta. Jag har märkt det nu under tiden då jag har haft ont i knäet att flera personer som frågat mig om jag har ont i knäet faktiskt tar på knäet också. Men du tack, det där var ju så skönt hjälpte som fan ta i lite hårdare nästa gång. Men det är ju så människan fungerar, man vill peta på de ställen man har ont, jag vet inte om det är för att vi vill kolla om han bara låtsas att han har ont eller om det är för att vi alla innerst inne är lite sadistiska.  Om ni har ett bra svar på den frågan får ni gärna skriva den på kommentarer.

Hejdå!

 


Helgen

Hej!

Som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit något under helgen (vafan sa jag kanske för, antigen så har ni märkt det eller inte, man kan ju inte precis kanske märka att jag inte skrivit något, nu börjar jag gnälla på mig själv också och där måste jag ändå dra en gräns) och det är för att om ni inte visste det så har min förmåga till att kunna gå sakta men säkert kommit tillbaka så jag var tvungen att gå ikapp allt som jag missat. Så efter att ni läst min dåliga ursäkt så vill jag uppmana alla er läsare som tycker att miniserierna är roliga att skriva förslag till mig (jag är ju ingen idéfabrik) till era egna serier.  Imorgon börjar en ny bloggvecka.

Hejdå!


Give me a "break"
idé tagen från www.oioioi.se

Grattis rökare

Hej!
Jag kom och tänka en sak som min tandläkare sa till mig förra gången jag var där, hon sa att om man använder tandtråd varje gång efter att man borstat tänderna så lever man i två år längre. Men om man röker en cigarett så förkortas livet med 5 minuter då har jag tänk följande:

2 år = 730 dagar = 17520 timmar = 1051200 minuter

1051200/5 = 210240 cigaretter/20 = 10512 paket/10 = 1 051,2 limpor.

Slutsatts:
Om man är rökare med samtidigt använder tandtråd så kan man röka 1 051,2 limpor utan att ta skada.

Hejdå!


Bönder med knäskada

Hej!

Nu när man bara sitter hemma och har inget att hålla på med så tror jag att jag har hittat det perfekta botemedlet som nog finns som inte kostar pengar och är inte fysiskt krävande, nämligen Farmville. Att springa runt som bonde och hjälpa andra bönder är ju precis det som alla vill göra när de blir stor, det kan man ju tro om man kollar på alla som spelar, 86 av mina 314 vänner spelar det, det är ungefär 35 %. Vem vet, kanske 35 % av mina kompisar vill flytta till Gnarp?

Var hos en naprapat idag också och fick reda på att jag ska vara handikappad minst en vecka till, han trodde att korsbanden kunde ha blivit skadat. Måste säga att det är så himla kul att gå runt hemma och göra ingenting, och eftersom Gnarp är så livat mitt på dagen så är det ännu roligare!

Imorgon kommer min andra miniserie.

Hejdå!


Gå på kryckor


idé tagen från www.oioioi.se

Går på kryckor

Hej!

Jag spelade match igår och så råkade jag springa så fort att mina ben inte hann med så nu går jag på kryckor då jag har vrickat eller stukat korsbanden i knäet, vilket som. Så igår var jag på Sundsvalls sjukhus såkallade akutmottagning, kom in kvart i sex åkte därifrån kvart över 9, vilken bra akutmottagning, borde heta väntemottagningen eller fikamottagningen eller varför inte vem-kan-sitta-längst-tid-på-stolen-och-väntamottagningen. Okey, jag förstår att om det verkligen är akut och att det hänger på liv eller död så kommer man nog inte få vänta, men det var en kul tanke.
Sen så lärde jag mig att om någon sköterska säger ”Vi kommer om en stund” så menar de egentligen ”Vi kommer så fort vi har fikat klart och snackat äppelpaj, en gång i timmen”

Så nu ska jag gå runt och vara handikappad i minst en vecka, sen så får jag försöka gå. Vilken tur för då kan jag ju ”Satsa på bloggen” som blondinbella. Eller hoj, jag mena brunettbella!

Hejdå!


Världens taskigaste kompis

Hej!

Jag antar att många av er har hört den jobbigaste av alla radioreklamer, nämligen McDonalds reklamen ”Imorse vaknade jag utav att en hackspett hackade på min panna” eller ”Imorse vaknade jag i hönsgården. Du vet Bosse, han skulle skoja lite med mig så han bar ut mig och la mig på en pinne där jag vaknade
Inte bara att allt de gör är högst osannolikt eller väldigt töntigt så har de kanske världens sämsta kompis, ni vet han jämt säger ”Jaha, när jag vaknade så njöt jag av en frukostmacka på Mcdonalds” Kul kompis det där, tänk om ni skulle säga till eran bästa kompis:
- Igår klockan elva på kvällen så dog min hamster, jag mår som skit!
- Jaha, igår klockan elva så var jag på ica och letade efter nya sommardäck.

eller det är ungefär lika snällt som att säga:
- Min flickvän dumpade mig igår eftersom jag inte kunde komma på festen.
– Ja det var tråkigt att du inte kunde komma, för det kunde din flickvän, tre gånger!

Röst till världens taskigaste kompis!

Hejdå!


Värsta dagen!

Hej!

Idag har det varit en rolig dag!

1. Promoe har släppte sin nya mixtape ”Bondfångeri” som innehåller många nya favoriter!
2. Jag har lidit utav det nyuppfunna syndromet hungersomättande, alltså att man inte blir mätt, tvärttom. Käka en normalstor matlåda till lunch och ni som känner mig lär fatta att det inte var så liten, sen då jag fortfarande var hungrig så åkte jag till macken och köpte en Finuds Tacograttäng XL (som smakade pyton) 520gram ner i magen, det gick 30minuter och där var jag på samma bana igen. Alltså inte ”jag skulle kunna ta en macka” hungrig, nu menar jag riktigt ”jag har inte ätit på en vecka” hungrig. Så jag var hungrig tills jag kom hem, då tänkte jag att jag kanske var törstig. Så jag blanda en liter saft och slurpa i mig den. Jag är fortfarande hungrig och funderar på att göra mackor, kanske ska söka hjälp?
3. Idag fick jag äntligen min första ”hater” som jag har väntat på.

Som sagt, rolig dag!

Det heter Hejdå!

Hej!

Dags att gnälla lite nu när man inte har någonting för sig. Idag handlar det om folk som säger en hälsningsfras då man ska avsluta samtalet, exempel:

– Hej Mattias!
– Nämen tjenare Fredrik!
– Ska du med ut och köpa senap?
– Ne, jag hinner tyvärr inte. Men vi hörs senare jag måste dra nu, Hejdå!
– Okey, ja det gör vi, HEJ!


Alltså seriöst, vad vill folk egentligen? Att man ska börja om samtalet från början eller? Ja, jag vet, jag håller förmodligen på att tracka på nästan alla personer i Sverige just nu, och det finns säkert många som kommer att känna igen sig. Men jag står för vad jag tycker och säger så vill ni klaga så skicka gärna din klagan till blondinbella@blondinbella.se

Hejdå!

Roligt med svenska

På engelska "Sheep dont get sheep, sheep gets lamb"

På svenska "Får får inte får, får får lamm"


Gnarp är förjävla gulligt ibland!


Som sagt.

Spotify är inte dum!

Hej!

Jag har märkt att Spotify är förjävla smart, och jag tror inte att det bara är jag som märkt det. Men när man ska välja en låt som ligger längst ner på sidan (låt säga att vi ska lyssna på senaste låten du lagt in på listan) Precis då man ska trycka på den så ploppar reklamen fram som en gömd fälla och du trycker på den och länkas till någon sida som vill att du ska rädda några barn eller dylikt.
Dom är inte dum i alla fall!

Jag gjorde lite bilder för er som inte fattade vad jag menade


Ingen reklam                        Där föll man i reklamfällan igen!

Hejdå!

Hudiksvalls mardröm

Hej!

Nå, jag tänkte förklara för er lite hur det verkligen ligger till med en sak som jag med åren har lärt mig ogilla (Ni vet att ni ogillar så mycket att ni grubblar över att det inte finns någon ogilla knapp på facebook) och det är nämligen Hudiksvallsmarknaden på kvällstid!

Tänk att en sådan fridfull plats som Lillfjärden i Hudiksvall kan förvandlas till en sådan koncentration utan fjortisar, fjortisraggare, raggare samt 12 åriga killar som har smitit hemifrån och snott lite sprit av sin pappa för att sen kunna spy upp den tillsammans med deras chanser att kunna fixa någon desperat fjortisflicka som inte fick nyss om någon aktiv fjortisraggare under kvällen.

Jag ska själv inte gå på marknaden i år för jag varken vill eller vill så därför kan jag inte beskriva de akter som kommer att utspela sig där, men jag kan förklara mina tankar, känslor samt influenser sedan förra året.
Allt började väl ganska bra, åkte dit med familjen för att ta del utav den riktiga marknadskänslan (ni vet det som utspelar sig mellan 10-17) men jag kom dit och blev helt förstörd då jag såg att en tredjedel utan flickorna i åldern 12-17 hade på sig en rastatröja som dom nyss hade köpt för 150kr på något stånd från en valfri lagom skrikande turk. Träffade några kompisar och bestämde mig för att stanna på kvällen också, sak som jag i dagsläget ångrar starkt! Gick runt och tro det eller ej så hittade vi en pratvillig person! Han jobbade som karikatyrmålare och hade ritat kungen och allt (eller om det var Zlatan, men vem bryr sig?) Så där stod vi och pratade med gubben medans vi såg fjortis efter fjortis passera framför våra ögon. Till slut så sa jag stopp och tog en tidig buss från det minihelvetet jag befann mig i. Det enda som var bra under kvällen var nog att jag hitta en tjuga och att jag var smart och tog den där bussen.

Detta är en varning för alla ni mentalkunniga personer som tänker närma er Hudiksvallsområdet nu i helgen, efter klockan 7 då alla fjortisar tycker det är lämpligt att gå runt i minikjol så har jag bara ett tips åt er åk hem!

Hejdå!

Mattias goes Hulk!

Hej!

Det finns en sak som jag blir så jävla less på. Då menar jag inte less som ”Jag fick gå 5minuter för mycket på lektionen” eller ”Den där förbannade bilen stannade inte då jag skulle gå över övergångstället!” Nu menar jag verkligen jätte bamse förbannad! Och det är folk som säger ”Tänkte jag säga” exempel:
- Gud vilken fin hund du har! TÄNKTE JAG SÄGA!!!

Men vafan om du tänkte säga det, ge fan i att säg det då pucko. Det är som om jag skulle säga:
- Jag tänkte inte äta upp den där bullen men jag gjorde det ändå! Eller
- Jag ville verkligen inte sno den där käppen från tanten, men jag gjorde ändå.
Folk som säger så borde fan få en sten i huvudet eller något.

Sen så finns det en till sak som jag blir Hulken på, och det är folk som säger ”Vad var det jag tänkte säga?”
Men tror du att jag är någon jävla abrakadabra hokuspokus som vet vad du tänker på, någon sort mentalist eller? Jävla miffo alltså!

Hejdå!

Ladies Night, skitsnack!

Hej!

Så, Ladies Night vad är det för skit? 4 killar står och sjunger för ett gäng tjejer, gamla, fula och kåta tjejer som tror att de kommer att få ligga med programledarna sen. Dessutom fick jag reda på att inga killar har tillträde till showen, ganska uppenbart! Det heter ju ändå ”Ladies Night” men säg att Gerald vill kolla på sitt livs kärlek nämligen Martin Stenmark, men det får han inte för att han är kille. Han är ju bara en tjej fångad i en killes kropp, det kan inte han rå för. Är inte det ganska mycket diskriminering?

Sen så har tjejerna mage att gnälla att de får mindre betalt och att de blir sextrakasserade på jobbet. Ja, visst! Det är ju skitsynd om er alltså. Ni tänker aldrig på era fördelar:
- Ni kommer in på krogen mycket enklare
- Ni blir bjuden i baren
- Ni kan köpa killkläder utan att någon säger ett ord
- Ni kan få multipla orgasmer

Det är ju nästan bara plus, sen att ni måste föda och betala pengar för bindor och liknande är ju ingenting om man jämför med era plus. Tänk på Gerald!

Hejdå!

 

P.S. Har snart fixat en kamera!


 

 


RSS 2.0